• UA
  • EN
  • RU
Замовити зворотній дзвінок
+380 (067) 236-95-95
+380 (0472) 73-11-61

Буряк

Буряк є дуже вимогливим до родючості ґрунту і потребує найбільшу кількість поживних речовин при формуванні врожаю. Абсолютно негативно сприймає, цукровий буряк, кислотне ґрунтове середовище. Оптимальним для цієї культури є рівень рН 5,6 – 7,5. Якщо ці показники перевищуються застосовується обов’язкове вапнування земельної ділянки.

Система удобрення буряку включає в себе три найважливіші періоди. В першому з них необхідно забезпечити рослину поживними речовинами в доступній формі, особливо біля проростаючих насінин. В другому – забезпечити оптимальне надходження азоту в рослину під час інтенсивного росту листя. Під час третього періоду, що припадає на ріст коренеплодів та накопичення в них цукру, важливо посилити фосфорне і калійне живлення.

Для найкращого старту росту добрива рекомендується вносити у рядки при посіві. Такий метод забезпечує оптимальне надходження поживних речовин до буряка в перші 15-20 днів після початку сходів, підвищує стійкість до хвороб та несприятливих кліматичних умов, пришвидшує ріст рослини. Для цього зазвичай застосовується суперфосфат з розрахунку R2O які часто замінюють на складні ( нітроамофос, діамофос) або складнозмішані добрива. Внесення органічних добрив ще більше підсилить дію мінеральних елементів і технологічні якості врожаю.

Найвигіднішими з точки зору окупності вважаються такі норми внесення мінеральних речовин: 120 кг/га азоту, 90-120 кг/га фосфору і 120-150 кг/га калію. Найкращим способом азотного удобрення буде застосування натрієвої селітри під час передпосівної культивації та при весняному вирівнюванні ґрунту, водного і безводного аміаку восени та карбаміду при позакореневому підживленні. Фосфор та калій є дуже малорухливими сполуками, тож такі добрива рекомендується вносити під час осінньої оранки для кращого поширення цього елементу в шарах ґрунту. При недостатку калію пластинка листка цукрового буряка по краях підсихає, починаючи з найбільш діяльних середніх листків, що різко знижує вміст цукру в коренеплодах.

Мікроелементи також є надзвичайно важливими для формування високого врожаю. Бор найбільше впливає на врожайність, вміст цукру в коренеплодах, подовжує термін їх зберігання. Марганець сприяє формуванню високоврожайних рослин та також підвищує вміст цукру в плодах. Мідь збільшує стійкість до ураження грибками і бактеріями а також до жарких та посушливих погодних умов.

Пропонуємо:

Оформіть e-mail
підписку на прайси

та отримуйте найактуальнішу інформацію про наші ціни!